location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Woca Natuurzeep, hét onderhoudsmiddel voor uw houten vloer

  • home
  • Woca Natuurzeep, hét onderhoudsmiddel voor uw houten vloer

Woca Natuurzeep, hét onderhoudsmiddel voor uw houten vloer

Dat een houten vloer voor veel sfeer kan zorgen in een ruimte, is geen geheim. Maar om de mooie uitstraling van een houten vloer te behouden is het nodig deze goed te onderhouden.

Goed onderhoud maakt de vloer namelijk minder kwetsbaar voor vlekken of andere beschadigingen en ook voor houten vloeren geldt natuurlijk “Voorkomen is beter dan genezen”.

Uw houten vloer goed onderhouden

Dus om de kwaliteit van uw houten vloer te waarborgen is het nodig uw vloer te onderhouden, maar hoe werkt dat dan?

Allereerst is het “normale” onderhoud van belang, namelijk de vloer schoon en stofvrij houden. Denk hierbij aan het stofzuigen en dweilen van de vloer, daarnaast is het aan te raden om wekelijks de vloer te behandelen met een stofdoek.

Wanneer er een vloeistof of andere afgevende substanties op uw vloer terecht komen, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk op te ruimen, voordat deze in het hout kunnen trekken. Hoewel u dit onderhoud waarschijnlijk al toepast momenteel, wordt het periodieke onderhoud nog wel eens vergeten.

Naast het bovenstaande onderhoud is het belangrijk om minimaal één keer per jaar (zo mogelijk vaker) de vloer te reinigen met speciale vloerzeep. Behandel hier zeker slijtplekken als de looppaden, de eethoek, het zitgedeelte en de keuken.

Een houten vloer is vaak behandeld met olie, soms in combinatie met een bepaalde tint, zoals een grijstint. In dit geval dient u goed te kijken of de vloerzeep die u gebruikt geschikt is voor de specifieke tint.

Beschadigingen aan uw houten vloer voorkomen

Naast het bovenstaande onderhoud kunt u nog andere stappen ondernemen om de kwaliteit van uw houten vloer te waarborgen, namelijk:

- Vermijdt het lopen met schoenen op de houten vloer zoveel mogelijk.
- Gebruik onderschotels voor uw bloempotten, zet deze in geen geval rechtstreeks op de vloer.
- Gebruik vilt onder uw meubels, zeker onder meubels die regelmatig worden verschoven (vervang het vilt tijdig).
- Wanneer u meubels hebt op wieltjes, zorg dat deze wieltjes zacht zijn. Harde wieltjes kunnen voor krassen in uw vloer zorgen.

Welke onderhoudsproducten raden wij aan?

We kennen verschillende soorten onderhoudsproducten zoals: onderhoudsolie, intensiefreiniger, natuurzeep enzovoorts.

Elk van deze producten heeft haar eigen doeleinde, zo kunt u met de intensiefreiniger de vloer goed schoonmaken om deze vervolgens te behandelen met onderhoudsolie.

Voor simpel periodiek onderhoud om beschadigingen te voorkomen raden wij natuurzeep aan. De natuurzeep van Woca heeft voedende eigenschappen, waardoor het de poriën van het hout dicht en de vloer beschermt tegen het indringen van vloeistoffen en vuil.

Deze natuurzeep koopt u nergens goedkoper dan bij WocaOnline. Let wel op dat u de juiste kleur kiest, u kunt kiezen uit naturel, wit, grijs en extra wit.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over het reinigen en onderhouden van uw houten vloer? Of heeft u beschadigingen op uw vloer die u niet weg krijgt? Onze specialisten helpen u graag! Neem contact op.

De Showroom   Contact  
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015