Dat een houten vloer voor veel sfeer kan zorgen in een ruimte, is geen geheim. Maar om de mooie uitstraling van een houten vloer te behouden is het nodig deze goed te onderhouden.

Goed onderhoud maakt de vloer namelijk minder kwetsbaar voor vlekken of andere beschadigingen en ook voor houten vloeren geldt natuurlijk “Voorkomen is beter dan genezen”.

Uw houten vloer goed onderhouden

Dus om de kwaliteit van uw houten vloer te waarborgen is het nodig uw vloer te onderhouden, maar hoe werkt dat dan?

Allereerst is het “normale” onderhoud van belang, namelijk de vloer schoon en stofvrij houden. Denk hierbij aan het stofzuigen en dweilen van de vloer, daarnaast is het aan te raden om wekelijks de vloer te behandelen met een stofdoek.

Wanneer er een vloeistof of andere afgevende substanties op uw vloer terecht komen, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk op te ruimen, voordat deze in het hout kunnen trekken. Hoewel u dit onderhoud waarschijnlijk al toepast momenteel, wordt het periodieke onderhoud nog wel eens vergeten.

Naast het bovenstaande onderhoud is het belangrijk om minimaal één keer per jaar (zo mogelijk vaker) de vloer te reinigen met speciale vloerzeep. Behandel hier zeker slijtplekken als de looppaden, de eethoek, het zitgedeelte en de keuken.

Een houten vloer is vaak behandeld met olie, soms in combinatie met een bepaalde tint, zoals een grijstint. In dit geval dient u goed te kijken of de vloerzeep die u gebruikt geschikt is voor de specifieke tint.

Beschadigingen aan uw houten vloer voorkomen

Naast het bovenstaande onderhoud kunt u nog andere stappen ondernemen om de kwaliteit van uw houten vloer te waarborgen, namelijk:

- Vermijdt het lopen met schoenen op de houten vloer zoveel mogelijk.
- Gebruik onderschotels voor uw bloempotten, zet deze in geen geval rechtstreeks op de vloer.
- Gebruik vilt onder uw meubels, zeker onder meubels die regelmatig worden verschoven (vervang het vilt tijdig).
- Wanneer u meubels hebt op wieltjes, zorg dat deze wieltjes zacht zijn. Harde wieltjes kunnen voor krassen in uw vloer zorgen.

Welke onderhoudsproducten raden wij aan?

We kennen verschillende soorten onderhoudsproducten zoals: onderhoudsolie, intensiefreiniger, natuurzeep enzovoorts.

Elk van deze producten heeft haar eigen doeleinde, zo kunt u met de intensiefreiniger de vloer goed schoonmaken om deze vervolgens te behandelen met onderhoudsolie.

Voor simpel periodiek onderhoud om beschadigingen te voorkomen raden wij natuurzeep aan. De natuurzeep van Woca heeft voedende eigenschappen, waardoor het de poriën van het hout dicht en de vloer beschermt tegen het indringen van vloeistoffen en vuil.

Deze natuurzeep koopt u nergens goedkoper dan bij WocaOnline. Let wel op dat u de juiste kleur kiest, u kunt kiezen uit naturel, wit, grijs en extra wit.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over het reinigen en onderhouden van uw houten vloer? Of heeft u beschadigingen op uw vloer die u niet weg krijgt? Onze specialisten helpen u graag! Neem contact op.