location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

PVC vloer

Een vloer die nagenoeg onverwoestbaar, hygiënisch én stijlvol is. Dat zijn de kenmerken van een PVC vloer. PVC is mogelijk het meest veelzijdige materiaal om uw vloer mee te verfraaien. Bent u nog niet bekend met PVC vloeren? Laat u dan verrassen.

Waarom kiezen voor PVC?

Bij Friesland Parket hebben we naast echt houten vloeren en laminaat ook PVC in het assortiment. Dit omdat we geloven dat we u zo de perfecte vloer kunnen aanbieden, die past bij al uw wensen en leefgewoonten. Een aantal voordelen die PVC vloeren hebben:

 • Zeer duurzaam; uw nieuwe vloer heeft een bijzonder lange levensduur
 • Geluiddempend; drukbezochte open ruimtes of appartementen zijn stiller met PVC
 • Het materiaal voelt van zichzelf warm aan de voeten
 • Hoge slijtvastheid; zelfs bij intensief bedrijfsmatig gebruik is PVC het overwegen waard
 • Uiterst geschikt voor vloerverwarming; lage warmtedoorlaatweerstand (RC-waarde)
 • Onderhoudsvriendelijk; schoonmaken is het enige benodigde onderhoud
 • Antistatisch; geschikt voor mensen met (stof)allergieën

Wat is PVC?

Polyvinylchloride is een veel gebruikte kunststof dankzij het duurzame karakter. Leidingen, buizen, speelgoed en kozijnen worden gemaakt van PVC. Sinds een aantal jaar wordt PVC ook speciaal gemaakt voor gebruik als vloerdecoratie waarbij het bedrukt wordt met verschillende decors. Over het decor zit nog een beschermlaag om de print en het pvc te beschermen.

PVC vloer kopen in combinatie met vloerverwarming

Vloerverwarming onder PVC is een uitstekende combinatie, aangezien PVC een lage warmtedoorlaatweerstand heeft en het daarnaast uiterst dun gefabriceerd kan worden terwijl het alle slijtvaste eigenschappen behoudt. Een vloer van 2mm dik laat per definitie gemakkelijker de warmte van vloerverwarming door dan een van 10mm dik. Wij raden u in dit geval wel aan advies in te winnen bij een ervaring partij op het gebied van PVC vloeren in combinatie met vloerverwarming.

Geschikt voor iedere ruimte

Een PVC vloer is geschikt voor elke ruimte. Door de waterbestendige eigenschappen is het prima in badkamers toe te passen. Naast PVC vloeren die direct verlijmd worden op de ondervloer, is er ook een variant die zwevend te leggen is: Click PVC. Deze soort is ideaal toe te passen bij renovaties. De 5 mm dikke PVC kan gemakkelijk over bestaande harde vloeren gelegd worden.

Pvc vloer kopen: keuze uit vele natuurlijke dessins

Met een pvc vloer heeft u niet alleen aan een duurzame maar ook aan een stijlvolle vloer. Er zijn bijzonder veel dessins te koop. Denk aan imitaties van hout, cement, marmer, hardsteen en andere prints in diverse kleurstellingen. De gelijkenis met natuurlijke materialen is bij pvc erg groot. Kom het zelf ervaren in onze showroom.

Bestand tegen extra intensief gebruik

Bij intensief huishoudelijk of bedrijfsmatig gebruik is pvc absoluut het overwegen waard. De slijtvastheid, maar ook de makkelijk te behandelen en hygiënisch te reinigen afwerking maakt het geschikt voor vele toepassingen. Pvc-vloeren worden gebruikt in woningen, maar ook in restaurants, sportkantines, kinderdagverblijven, winkels en andere bedrijfsruimtes. Laat u informeren over de eigenschappen van pvc voor u gaat kopen. Stel ons gerust uw vragen.

Friesland Parket: kwaliteit en service staan al jaren voorop

Met 40 jaar ervaring in vloeren staan wij u graag te woord in onze compleet vernieuwde showroom in Heerenveen. Dat geldt voor ons aanbod in diverse vloerafwerkingen, maar ook voor het leggen van de vloeren. Wij regelen alles en geheel in eigen beheer. Zo kunnen wij met vertrouwen garant staan voor kwaliteit en service. U kunt bij ons rekenen op:

 • Ervaren adviseurs voor een eerlijk en waardevol advies
 • Uitgebreide showroom waar u comfortabel verschillende opties kunt zien én voelen
 • Een vakman die uw vloer perfect inmeet bij u thuis
 • Wij leggen uw vloer met een perfect resultaat
 • Inclusief leveren en monteren van plinten
 • Instructies als u liever zelf de vloer legt
 • Tips over onderhoud en onderhoudsmiddelen voor PVC vloeren

Wilt u een nieuwe PVC vloer kopen? Vertel ons wat u nodig heeft. Wij doen u graag een persoonlijk voorstel. Neem direct contact met ons op.

  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015