Het leven van een huizenkoper is niet gemakkelijk. Door de nasleep van de bankencrisis in 2008 zijn er te weinig nieuwe huizen gebouwd. De regels voor hypotheekverstrekking zijn verscherpt en tegelijkertijd zijn de woningprijzen sterk gestegen sinds 2013.

Gemiddelde prijzen zeggen natuurlijk niet alles. U kunt op zoek zijn naar een appartement van € 80.000,- of een vrijstaande woning van € 800.000,-. De financiering is voor iedereen wel gelijk, maximaal 100% van de koopsom.

Dat betekent dat er veel minder financiële ruimte is voor een verbouwing of renovatie van uw nieuwe woning. En als u verhuisd, wilt u vaak minimaal de muren en de vloeren netjes hebben. Tijdens de verhuizing is het huis nog leeg en dat werkt wel zo makkelijk. De rest kan immers later wel.

4 tips om te besparen zonder inleveren op kwaliteit

We weten allemaal hoe het voelt. U gaat verhuizen, heeft een budget, knippert 2x en het budget is op. Bij Friesland Parket geloven we in de hoogste kwaliteit voor de laagste prijzen. Het maximale uit uw budget halen en (zo dicht mogelijk) bij uw droomvloer te komen.

We hebben 4 tips verzameld waarvan onze klanten hebben aangegeven het meest aan gehad te hebben.

Houten vloer verkeerde kleur?

U heeft een bestaande woning op het oog. En er ligt al een houten vloer! Helaas is de kleur niet helemaal naar uw smaak. Overweeg dan de houten vloer een andere kleur te geven. Hierdoor is het niet nodig om te investeren in een compleet nieuwe parket vloer. Doordat de vloer ook geschuurd of gepolijst wordt is het eindresultaat als nieuw.

Daarbij bespaard u op het verwijderen en plaatsen van een nieuwe vloer en geeft u de bestaande vloer een tweede leven. Goed voor het milieu, en goed voor uw portemonnee.

Houten vloer beschadigd, versleten en dof?

U overweegt een bestaande woning te kopen of besluit nog een aantal jaren in uw eigen huis te blijven wonen. De houten vloer heeft enkele jaren “ervaring” en voelt een beetje als vergane glorie. Wel vindt u de vloer mooi in de basis, als u een beetje de ogen dicht knijpt.

In deze gevallen is vaak een nieuwe vloer helemaal niet nodig. We komen langs en beoordelen hoeveel van de toplaag verwijdert moet worden voor een perfect resultaat. Vervolgens gaan we de houten vloer schuren en lakken of oliën.

Is een houten vloer wel de beste optie?

Als u een nieuwbouwwoning of een bestaande woning met lelijke vloeren heeft/koopt, zult u in alle ruimtes een vloer moeten leggen.

Tapijt, plavuizen, gietvloer, PVC, laminaat. Er zijn meerdere wegen die leiden naar Rome. Zelfs als u wel een houten vloer het mooist vindt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor hout op vloerverwarming in de woonkamer. Hier bent u vaak en het is waar u gasten ontvangt. Maar hout is niet altijd de beste optie en we willen graag dat u een vloer kiest die perfect bij u past.

Voor bijvoorbeeld de bovenverdiepingen kan laminaat een goede optie zijn. Dit kan in dezelfde stijl zijn, maar ook compleet wat anders.

PVC is ook erg geschikt omdat het stiller is als u er over heen loopt. In appartementen of bovenverdiepingen wordt het door medebewoners echt op prijs gesteld. Daarnaast is het slijtvast en ook zeer geschikt voor vloerverwarming.

Laminaat en PVC bieden beide zeer veel mogelijkheden in dessins en legpatronen. Daarnaast zijn de legmethodes eenvoudig en kunt het mogelijk zelf leggen. Momenteel hebben we een zelfleg aanbieding van 10% korting op alle vloeren en toebehoren.

U wilt een nieuwe houten vloer!

U zult begrijpen dat wij, van Friesland Parket, een voorkeur hebben voor houten vloeren. Het is een natuurlijk product, elke plank is uniek, geeft een prettige ambiance en een luxe klank.

Bij Friesland Parket kunt u rekenen op een perfect resultaat, tegen de beste prijs. U zult bij concurrenten misschien dezelfde vloer vinden, maar niet goedkoper. U zult bij concurrenten goedkopere vloeren vinden, maar niet met hetzelfde resultaat. Kiest u voor Friesland Parket, kiest u voor de beste kwaliteit, de beste prijzen, de beste service.

Waar hout het nu op dan?

Onder aan de streep zijn huizen nog steeds duur. En de prijzen zijn ook vorige maand weer met 6% gestegen. En we hebben nu al twee keer hout geschreven in plaats van houdt.

Een huis is om in te wonen, te leven. Wat er op korte termijn gebeurt is moeilijk te zeggen. De kans dat de huizenprijzen over 25 jaar hoger zijn dan vandaag is aanzienlijk. Kies een huis waar u een toekomst ziet en zorg er goed voor.

Een houten vloer gaat wel 40 jaar mee en wordt door makelaars aangeprezen als waarde verhogend ten tijde van verkoop. Wij kunnen niet in uw portemonnee kijken, maar laat u vooral goed informeren. Er is misschien meer mogelijk dan u denkt.

U bent elke dinsdag tot zaterdag welkom in de showroom voor persoonlijk advies.