location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Houten vloer op vloerverwarming

Het oog wil wat en uw oog is gevallen op een nieuwe houten vloer. In de perfecte wereld zou u ook willen kiezen voor vloerverwarming onder uw gewenste vloer. Een fantastische keuze! Met behulp van hoogwaardige producten en ons streven naar perfectie garanderen wij dat uw houten vloer op vloerverwarming vele jaren uw huis siert.

Parket vloer op vloerverwarming: energiebesparend en hygiënisch

Bij nieuwbouw huizen en verbouwingen van bestaande woningen denkt men vaak aan het aanleggen van vloerverwarming als hoofdverwarming. Vloerverwarming heeft voordelen waardoor men dit steeds vaker verkiest boven traditionele verwarming.

  • Energiebesparend; lagere stookkosten
  • Hoog comfort; een constant aangename temperatuur
  • Meer design vrijheid; doordat er geen radiatoren nodig zijn
  • Betere luchtkwaliteit; minder stof in de lucht door minimale circulatie

Een houten parketvloer oogt en voelt van nature warmer aan dan bijvoorbeeld tegels. Dit komt door de warmtedoorlaatweerstand van hout.

Bauwerk Parkett

Als u heeft gehoord over de ongeschiktheid van hout op vloerverwarming is het rendement meestal de boosdoener. Houten vloeren hebben over het algemeen een te hoge warmteweerstand waardoor warmte meer tijd nodig heeft om door de dikte van het hout te zetten. Hoe dikker het hout, hoe hoger de warmteweerstand of RC-waarde.

Een hoge RC-waarde is gunstig wanneer u geen gebruik maakt van vloerverwarming. Doordat het relatief goed isoleert voelt uw vloer warmer aan dan bijvoorbeeld tegels. Bij vloerverwarming is het juist de bedoeling dat de warmte van onder de vloer ongehinderd door het hout heen komt.

Bauwerk Parkett onderscheidt zich op dit gebied met een aparte toplaag en een HDF-onderdrager. Dit tweelaagse parket zorgt voor een uniek lage weerstand van slechts 0,049 m2 K/w, waar aan de eis van de vloerverwarmingsleveranciers maximaal 0,10 m2 K/w ruimschoots voldaan wordt. Een eigenschap van hout is dat het reageert op luchtvochtigheid. U dient bij de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte op ca. 55-65% tehouden anders kan hout kan krimpen of zelfs scheuren. Bauwerk vloeren zijn verder teruggedroogt en hierdoor erg maatvast. Bauwerk garandeerd maatvastheid al bij 30% relatieve luchtvochtigheid, dit is erg belangrijk bij vloerverwarming en zeker bij goed geisoleerde nieuwe woningen welke in de winter vaak droog zijn.

Voor vloerverwarming wilt u een vloer met een lage RC-waarde. Met onze vloeren bent u verzekerd van het allerhoogste rendement uit de combinatie parket met vloerverwarming.

B-Protect oppervlaktebehandeling

B-protect biedt alle beschermingskenmerken van een natuurlijke oppervlakte verzegelingslaag, en is nauwelijks zichtbaar voor het blote oog. De B-Protect duurzame verzegelingslaag beschermt en behoudt de natuurlijke en matte uitstraling van het hout. De B-Protect is een onderhoudsarme beschermingslaag, wat betekend dat er geen jaarlijks onderhoud meer benodigd is. Alleen schoon houden met de voedende zeep is voldoende. De behandeling B-Protect bewijst eens te meer dat het een vernieuwde is behandeling voor het afdichten van de parketvloer. De B-Protect oppervlaktebehandeling is uniek.

Laat u goed informeren over aandachtspunten

Laten we direct uw zorgen wegnemen, een houten vloer op vloerverwarming is een fantastische combinatie, mits er wordt voldaan aan een aantal basis eisen.

  • Behoudt een constante kamertemperatuur van 20°C tot 22°C
  • Behoudt een luchtvochtigheid tussen de 30% tot 65% (afhankelijk per houtsoort)
  • Maak eventueel gebruik van een luchtbevochtiger om deze waarde te halen

De vloer dient rechtstreeks te worden verlijmd op de cementdekvloer. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming- of verkoelingssystemen. Meestal overleggen we met de aannemer of installateur en zoeken we samen met u naar de juiste vloer.

Kies de juiste vloer bij uw vloerverwarmingssysteem, laat de vloer vakkundig installeren en leggen, en houdt rekening met het eenvoudige onderhoudsschema voor een gegarandeerd mooie vloer voor vele jaren.

Deskundig advies: welke houten vloer is geschikt voor vloerverwarming?

In onze ruim opgezette en compleet vernieuwde showroom in Heerenveen kunt u rustig de tijd nemen om verschillende houten vloeren te ervaren. Door in het echt de verschillen te zien en te voelen zal u prettiger een keuze maken. Want de keuze is ruim, met diverse parketsystemen zoals tweelaags, traditioneel of lamelparket. Wel 40 verschillende houtsoorten, tientallen kleuren, afwerkingen en legpatronen.

Profiteer van 40 jaar ervaring en vakmanschap en bezoek onze showroom voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs. Wij houden rekening met uw wensen en leefgewoonten om de perfecte vloer samen met u uit te kiezen.

  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015